Louis Vuitton отново “облича” купата на Мондиала

| от |

Световната купа – най-големият футболен трофей, отново ще пътува за Мондиал 2014 в луксозно куфарче на марката Louis Vuitton, пише inlife.bg.

1

То се отваря едновременно от двете страни, за удобство при демонстрирането на трофея. Купата, която представлява земното кълбо в ръцете на двама души, тежи 6,175 кг, от които 5 кг. 18-каратово злато. Куфарчето е “близнак” на онова, което бе създадено през 2010 г. за Мондиала в Южна Африка, като отново е изработено ръчно в известната парижка работилница Аниер сюр Сен. Процесът на създаването му е отнел около 100 часа. Всички отличителни белези на модната марка присъстват и тук, има месингови панти, платът е с традиционния монограм LV, а ъглите и дръжката му са подсилени заради тежестта на трофея.

На 13 юли, когато ще се играе финалният мач от Шампионата, призът ще пристигне на стадион Маракана.Трофеят ще бъде връчен за 10-и път на първенството в ЮАР. За първи път този трофей бе връчен на Франц Бекенбауер след победата на Германия над Холандия с 2:1 на финала на Мондиал 1974. Нова купа се предвижда да има чак през 2038 година.

2

“Такъв ценен трофей като световната купа заслужава също толкова елегантен и престижен куфар. Отсега нататък купата не само ще е охранявана надеждно, но и ще пътува стилно и комфортно”, заяви президентът на ФИФА Йозеф Блатер.

 
 
Коментарите са изключени за Louis Vuitton отново “облича” купата на Мондиала