Лоши новини за Юнайтед – Фалкао аут за неопределено време

| от |

Нападателят на Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао ще отсъства от терените неопределено време. Това заяви мениджърът на „червените дяволи“ Луис ван Гаал на пресконференцията преди днешния мач с Кристъл Палас.

Колумбийският национал е аут от две седмици заради контузия, а без него Юнайтед направи 1:1 с Челси и загуби с 0:1 от градския съперник Манчестър Сити. „Не мога да кажа кога Фалкао ще играе. Възстановителният процес е индивидуален за всеки“, намекна Ван Гаал.

Отборът на Манчестър Юнайтед стигна до много трудна победа с 1:0 при домакинството си на Кристъл Палас в мач от 11-ия кръг на Висшата лига.

На Олд Трафорд „червените дяволи“ се измъчиха срещу един от тимовете от дъното на таблицата, но все пак стигнаха до трите точки, благодарение на гол на резервата Хуан Мата. Възпитаниците на Луис ван Гаал направиха безобразна първа част и въпреки че владееха топката в 76 процента от времето, не успяха да създадат нито една опасност пред Хулиан Сперони.

След почивката домакините заиграха малко по-силно, като влезлите от пейката Джеймс Уилсън и Хуан Мата раздвижиха играта в атака. Именно испанският футболист изигра ключовата роля в двубоя, като в 67-та минута отбеляза единственото попадение в мача с точен изстрел от далечно разстояние. В последните минути Мата нацели и гредата, докато гостите така и не успяха да затруднят Давид де Хеа.

След този успех Манчестър Юнайтед вече има 16 точки от 11 мача и се изкачи до шесто място в класирането, докато Кристъл Палас е на 17-та позиция с 9 точки.

Останалите резултати:

Бърнли – Хъл 1:0

Саутхемптън – Лестър Сити 2:0

Уест Хем – Астън Вила 0:0.

/БГНЕС, News7

 
 
Коментарите са изключени за Лоши новини за Юнайтед – Фалкао аут за неопределено време