Лондон направи подарък на Шотландия, като замрази акциза върху уискито

| от |

Британският министър на финансите Джордж Озбърн обяви днес замразяване на акциза върху шотландското уиски, подарък за Шотландия половин година преди планирания референдум за независимост, предаде Франс прес.
_73675998_osborne

„Шотландското уиски е огромна британска „история на успеха“. За да подкрепя тази индустрия, днес вместо да увеличавам акцизите върху уискито и останалите спиртни напитки, ще ги замразя“, заяви Озбърн, представяйки британския бюджет пред парламента. предаде БТА.

_73679179_osborne3

През януари британското правителство вече обяви мерки за засилване на защитата срещу фалшифициране на шотландското уиски, един от най-известните в чужбина британски продукти. Според правителството, производството на известната напитка носи годишно около 4 милиарда лири (около 4,8 милиарда евро) на шотландската икономика и осигурява работни места на над 10 хиляди души в Шотландия.

_73675996_whisky1

Говорейки за спада на данъчните постъпления от петрола в Северно море, на който възлагат големи надежди поддръжниците на шотландската независимост, Озбърн заяви, че той напомня „до каква степен ще е уязвим бюджетът на една независима Шотландия“. „Великобритания е по-добре обединена“, каза министърът на финансите, един от най-активните противници на шотландската независимост.

Шотландците ще гласуват за или против независимостта си от Великобритания на референдум на 18 септември.

 
 
Коментарите са изключени за Лондон направи подарък на Шотландия, като замрази акциза върху уискито