Ливърпул уволни Брендън Роджърс

| от Sportcafe |

Собствениците на Ливърпул уволниха мениджъра на клуба Брендън Роджърс часове, след дербито с Евертън, завършило 1:1. Роджърс беше начело на Ливърпул три сезона, а през 2013-2014 се пребори за второто място във Висшата лига. В последните месеци обаче мениджърът беше под сериозен натиск да постигне по-добри резултати и да демонстрира по-ясна посока в развитието на клуба.

Ливърпул завърши миналия сезон на 6-о място във Висшата лига, а в Шампионската лига отпадна в груповата фаза. Този сезон Ливърпул има 3 победи в първите си осем мача в шампионата. Тимът заема 10-ото място във Висшата лига с 12 точки.

В съобщението на Fenway Sports Group се съобщава, че Роджърс е освободен „незабавно, тъй като договорът му е анулиран“. Собствениците на клуба потвърдиха, че вече търсят нов мениджър на клуба.

Роджърс дойде в Ливърпул от Суонси и през юни 2012 замести на „Анфийлд“ легендата Кени Далглиш. За три сезона Брендън не успя да спечели нито един трофей с отбора, а за фаворит за мястото му се смята бившият треньор на Борусия Дортмунд Юрген Клоп.

Роджърс си тръгва след 165 мача начело на Ливърпул, 83 победи, 42 загуби и 40 равенства.

 
 
Коментарите са изключени за Ливърпул уволни Брендън Роджърс