Ливърпул победи Манчестър Юнайтед с 3:0

| от |

Ливърпул победи Манчестър Юнайтед с 3:0 като гост в среща от 30-ия кръг на английската Висша Лига.

Bi2ygeRCIAAZMHr

Първият гол отбеляза от дузпа в 34-ата минута Стивън Джерард. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за игра с ръка на Рафаел Да Силва.

Минута след началото на втората част реферът Марк Клатънбърг отново показа бялата точка пред вратата на Манчестър Юнайтед за фаул на Джоунс срещу Алън. Джерард вкара за 2:0, а дузпата бе историческа, тъй като в историята на Висшата лига никога досега не бяха отсъждани две дузпи срещу „червените дяволи“ на „Олд Трафорд“.

След малко повече от час игра Юнайтед пропусна една от малкото си въз„можности в мача, след като Мата и Фелайни последователно стреляха към вратата на гостите.

Джерард се размина с хеттрик в 73-ата минута, когато негов далечен удар бе отклонен от играч на Юнайтед и топката излезе в корнер. Минута по-късно Рууни проби отляво и сложи топката на главата на Ван Перси, но холандецът стреля в аут.

Краят за Юнайтед можеше да настъпи в 76-ата минута, когато Даниел Стъридж успя да излъже рефера със симулативно падане, изкара втори жълт картон на Неманя Видич и получи дузпа. Джерард обаче пропусна да оформи хеттрика си с удар в гредата. Минути преди края Марк Клатънбърг не даде чиста дузпа за фаул срещу Стъридж, а малко по-късно Суарес пропусна да вкара за 3:0. Уругваецът все пак се разписа в 83-ата минута, след като бе изведен от Стъридж, оформяйки класическият резултат в мача.

Ливърпул вече е втори в класирането с 62 точки, две повече от Манчестър Сити, но и с два мача повече от Сити. Манчестър Юнайтед остана седми на три точки зад Евертън които са с мач по-малко.

 
 
Коментарите са изключени за Ливърпул победи Манчестър Юнайтед с 3:0