Лимузината на Обама с разход 64 на 100 и тежи 7 тона

| от |

Автомобилът, в който се вози американският президент, тежи 6,8 тона и изразходва невероятни 64 литра на 100 км.

„Cadillac“ произвежда лимузини и специализирани превозни средства за американските президенти, дипломати и посланици от началото на 1920 г., а статутът на тази марка се запазва и до днес. Тези дни излезоха интересни подробности за автомобила на американския президент Барак Обама.

Най-новата президентска лимузина от „Cadillac“ е с нов дизайн и отваря нова глава в историята на президентските лимузини, наследявайки на DTS лимузината от 2004 година.

Новият автомобил съдържа много драматични дизайнерски и технологични елементи, прилагани в някои предишни поколения на лимузините Cadillac, но сега с напълно нова форма, съобразена специално за нуждите на американския президент.

Автомобилът е преминал през екстремни тестове, за да се гарантира ефективността на превозното средство в съответствие с много прецизни и функционални изисквания. По време на изпитанието са били взети всички предпазни мерки за функционалните компоненти и сигурността, като тестът е проведен в пълна секретност.

Може би най-интересния данни за лимузината на Обама са, че харчи около 64 литра гориво на 100 км и тежи около 7 тона заради елементите за сигурност. Досега са произведени 12 такива коли, а цената на един автомобил е 1,5 милиона долара.

Естествено, много от допълнителните елементи са специално проектирани и изпълнени в президентския автомобил. Купето на лимузината е защитено почти от всичко, от химическа атака до опит за атентат с оръжия от висок калибър. Оборудван е с кодиран сателитен телефон и специална интерактивна видео система и камери с нощно виждане. Бронята на вратите е дебела 20 см, а страничните стъкла са с дебелина 13 сантиметра.
Трудно е да си представим какво би трябвало да се направи, за да се спре тази кола!

Може би това, което се случи в Дъблин преди няколко години:

 
 
Коментарите са изключени за Лимузината на Обама с разход 64 на 100 и тежи 7 тона