Левски победи с 98:89 Мега Визура в мач от Адриатическата лига

| от |

Левски спечели първата си победа в Адриатическата лига. Още в първото си домакинство „сините“ стигнаха до успеха след 98-89 над сръбския Мега Визура, предаде bgbasket.com. Левскарите водеха от началото до края на срещата, като на няколко пъти стопираха опити за обрат на съперника. В крайна сметка с няколко успешни отигравания във важни моменти българите зарадваха своите фенове в залата. В неделя (12 октомври) Левски гостува на хърватския Задар в мач от третия кръг на надпреварата.

Левски тръгна отлично двубоя и със здрава защита и няколко добри нападения поведе с 12-2 за четири минути. След това „сините“ успяваха да поддържат преднината си, която варираше между едноцифрена и двуцифрена. В един момент от втората четвърт се разигра Брандън Хийт, който първо подаде отличен пас за завършване на бърза атака, а след това отбеляза и тройка за аванс от 18 точки, като на почивката стана и 19.

След паузата преднината на Левски стана 21 точки, но точно тогава последва серия то 8-0 за сърбите, които намалиха на 13. Те имаха шанса да свалят и на 10, но изпуснаха един наказателен удар, след което Павел Иванов вкара важна тройка. Това позволи на „сините“ да държат добър аванс, който обаче с тройка на Никола Йокич падна само на седем точки. Деян Карамфилов обаче успя да я върне в последната секунда и така възстанови двуцифрената преднина.

Малко повече от две минути преди края гостите намалиха изоставането си на едва 6 точки, при което Хийт отбеляза важен пробив. Малко след това той обаче сбърка и Мареля свали само на 5 точки, но пък още по-важна тройка на Захариев и грешка на сърбите подпечата домакинския успех.

Сърбите изпълниха цели 36 наказателни удара и отбеляха 23, а Левски бе едва 10 от 13. На гостите бяха отсъдени 18 нарушения, и то повечето в края, а за „сините“ 29.

Най-резултатен за успеха стана Брандън Хийт с 18 точки, като добави и 7 асистенции, но направи и 9 грешки.Христо Захариев се отчете със 17 точки, 5 борби и 4 асистенции, а по 14 точки имаха Павлин Иванов и Милян Пупович.

За гостите Александър Мареля вкара 19 точки.

standing

 
 
Коментарите са изключени за Левски победи с 98:89 Мега Визура в мач от Адриатическата лига