Лесен десерт тип зебра

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg

Една страхотна рецепта от Злати Минкова.

10176059_762314853803373_2630265135882004191_n

Нужни са:
няколко бишкоти
1 п.бисквити Роден край
2 кис.млека Бор-чвор /4,5/
2 желатина
захар
3-4с.л. какао
В застлана с фолио купа подреждам няколко бисквити на дъното потопени в някаква течност (мляко, компот). Отстрани слагам парчета бишкоти също потопени. Разбивам по отделно млеката, като ги овкусявам със захар към всяко добавям по 1 желатин.
Към едното добавям 3-4с.л.какао разтворено на гъста каша с гореща вода. Върху наредените на дъното бисквити сипвам голяма лъжица бяла смес в средата на нея – кафява, пак бяла, кафява
и така докато свърши.
Най-от горе завършвам с бисквити и оставям в хладилника да стегне. Когато е добре стегнала обръщам махам фолиото и украсявам по желание.
 
 
Коментарите са изключени за Лесен десерт тип зебра