Леонардо Ди Каприо ще снима филм за Volkswagen

| от chronicle.bg |

Продуцентската компания Appian Way на актьора Леонардо ди Каприо и филмовото студио Paramount Pictures ще заснемат филм за „дизеловия скандал“ в автомобилния концерн Volkswagen.

Paramount Pictures и Appian Way са придобили филмовите права за книгата, посветена на скандала, която ще напише Джак Юинг, пише Bloomberg.

Агенцията отбелязва,че холивудските студия проявяват голям интерес към скандала, свързан с известната компания, и са влезли в ожесточена конкуренция за получаване на правата за екранизацията на книгата.

През следващата година филмовото студио Lions Gate Entertainment ще пусне филма Deepwater Horizon за експлозията на петролната платформа на British Petroleum в Мексиканския залив през 2010 г. А компанията Paramount предвижда да заснеме филма The Big Short въз основа на книгата на Майкъл Люис за краха на жилищния пазар.

Печално известна е причината за скандала около Volkswagen с измамния софтуер в автомобили на концерна с дизелови двигатели. Програмното осигуряване дава възможност да фалшифициране на точните показатели за вредните емисии. Американската агенция за опазване на околната среда обвини Volkswagen в нарушаване на законите на страната. Властите поискаха от VW да оттегли от пазара в САЩ близо 500 хил. автомобила. Концернът бе принуден да преустанови частично продажбите на модели с дизелови автомобили в Америка. Немският автомобилен производител е изправен пред колосална глоба от 18 милиарда долара.

Компанията призна, че със скандалния софтуер са оборудвани близо 11 милиона автомобила в целия свят. За да се покрият разходите за дефектни ремонтните работи, компанията ще отпусне извънредно до 6,5 милиарда евро през четвъртото тримесечие на тази година

 
 
Коментарите са изключени за Леонардо Ди Каприо ще снима филм за Volkswagen