Кувейт ще разшири инвестициите си в Германия

| от |

Кувейт ще увеличи присъствието си в Германия, като разшири инвестициите си. Това обяви кувейтският финансов министър Анас ал Салех по време на визита в Германия, само ден след посещението на друг важен арабски нивеститор – емирът на Катар. Според медиите в момента кабинетът в Берлин усилено търси съюзници в борбата срещу „Ислямска държава“ и затова обръща поглед към арабските емирства.

Ангела Меркел обсъди проблемите със заплахата от ислямския тероризъм в Близкия Изток първо с емира на Катар, за когото се подозира, че финансира „Ислямска държава“. От вчера в Германия са и представители на Кувейт, с които също се търси сътрудничество в борбата срещу тероризма.

Официалният повод за посещението на кувейтска делегация, в която присъства и Кувейтският държавен фонд, е навършването на 40 години от сътрудничеството му с една от най-големите германски фирми. По време на празненствата по този повод кувейтският финансов министър обяви, че двете държави ще сътрудничат и в други области, не само в икономиката, а Кувейтският държавен фонд ще увеличи значително иневстициите си в Германия. / БНР

 
 
Коментарите са изключени за Кувейт ще разшири инвестициите си в Германия