Кръстовището на „Руски паметник“ – затворено за 20 дни

| от chronicle.bg |

Кръстовището при площад „Руски паметник“ ще бъде изцяло затворено за ремонт за 20 дни от днес. След края на реконструкцията организацията на движение на кръстовището ще бъде класическа, с предимство на кръговото движение.

При случай на нужда през блокирания участък ще могат да преминават единствено линейки и пожарни коли.

Причината за поредната блокирана пътна артерия в София е цялостната подмяна на пътната настилка по кръговото движение. Алтернативи маршрути са: бул. „Пенчо Славейков“ и бул. „Христо Ботев“.

„Към настоящия момент нямаме друго решение освен да бъде спряно движението. Още десетина дни ще има усилена работа по конструкцията на трамвая и още преди да бъде готово кръговото, в първия удобен момент ще пуснем трамвайното движение. Единствената промяна е свързана с реорганизацията на автобуса, който дублира трамвайна линия номер 5. След като приключи реконструкцията, преместването на трамвайното трасе ще ни даде възможност организацията на движението да бъде класическа, с предимство на кръговото движение“, обясни заместник-кметът на Столична община Любомир Христов, цитиран от Дарик.

 
 
Коментарите са изключени за Кръстовището на „Руски паметник“ – затворено за 20 дни