Край на безвизовия режим между Русия и Турция

| от chronicle.bg |

Русия ще прекрати безвизовия режим за турски граждани от началото на януари, съобщи руският външен министър Сергей Лавров. Това е част от икономическите мерки, които Кремъл предприема след свалянето на бомбардировача Су-24 от руските ВВС. По-рано Кремъл обяви, че ще преразгледа големите икономически проекти с Турция.

„Бе взето решение да прекратим безвизовия режим с Турция. Това решение ще влезе в сила от 1 януари 2016 година“, каза Лавров пред журналисти в кулоарите на преговорите със сирийския външен министър Уалид Муалем.

Той на няколко пъти подчерта, че военни действия няма да има. По-рано Министерството на туризма на Русия предупреди руснаците да не пътуват до Турция, което доведе до стотици отменени туристически резервации.

По-рано днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган коментира, че руските заплахи за пренасяне на спора в икономическата сфера са неприемливи. „На мен не ми харесва започналата на тази база кампания за оклеветяване на Турция и появата на опасности за нашите отношения. Бих искал да обсъдя това с Владимир Путин“, коментира Ердоган.

 
 
Коментарите са изключени за Край на безвизовия режим между Русия и Турция

Повече информация Виж всички