Ковчегът на Тито пълен с пясък и без него

| от |

Разбулена е една от най-големите измами на бившата Югославия. Дори и погребението на бившия югославски диктатор Тито, на 8 май 1980 г. е един фарс.

Повече от 40 години след кончината му става ясно, че в изложения ковчег, покрит с югославското знаме, не е било тялото на Йосип Броз Тито. Световните лидери, монарси и делегациите, присъстващи на погребението, са се поклонили пред ковчег пълен с пясък.

Тялото на Тито бе напомпано с толкова много и различни лекарства, че започна бързо да се разлага и да се разнася неприятна миризма, разказва Обрен Джорджевич, който е работил 40 години в държавна сигурност.

„Когато Йосип Броз Тито почина, някой от членовете на председателството на СФРЮ и най-вече Стефан Дронски и Стане Доланц настояваха трупът да бъде балсамиран и сложен в мавзолей подобно на Ленин на Червения площад. Но тялото на Тито бе пълно с медикаменти и прекалено рано започна да се разлага. От него се носеше и неприятната миризма. От медицинска и хигиенна гледна точка бе решено, погребението да се извърши без тялото му. Изложеният ковчег в Съюзното Събрание беше пълен с пясък“, разкрива пред „Новости“ Джорджевич. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Ковчегът на Тито пълен с пясък и без него