„Костенурките Нинджа“ оглавиха бокс-офис класацията в Северна Америка

| от |

Костенурките Нинджа“ оглавиха бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 65 милиона щатски долара, съобщиха световните информационни агенции.

В адапатцията на комикса на „Парамаунт пикчърс“ участва Меган Фокс редом с компютърно генерираните образи на обичащите пица супергерои от канализацията. Заради отличния резултат студиото вчера обяви, че планира продължение, което ще излезе по екраните на 3 юни 2016 г. На световния пазар „Костенурките Нинджа“ спечелиха още 28,7 милиона щатски долара. Така в световен мащаб приходите от него са 93,7 милиона долара.

На второ място е „Пазители на галактиката“ на студиата „Марвел“ с постъпления от 41,5 милиона през втория уикенд от излизането му на екран. С това приходите от него на вътрешния пазар стават общо 175,9 милиона долара, а на световния – 313,2 милиона долара. „Пазителите на галактиката“ и „Костенурките Нинджа“ спасиха иначе велия летен боксофис, който отчита спад от 16 процента в сравнение с миналата година.

На трето място в бокс-офис класацията за САЩ и Канада е „В окото на бурята“ с приходи от 18 милиона долара. Четвърти е „Кратко пътешествие“ с 11,1 милиона долара, следван от „Люси“ с 9,3 милиона долара.

 
 
Коментарите са изключени за „Костенурките Нинджа“ оглавиха бокс-офис класацията в Северна Америка