Контрола Англия – Франция ще има

| от chronicle.bg |

Въпреки терористичните атаки в Париж в петък вечер и бомбените експлозии около „Стад дьо Франс”, контролата Англия – Франция ще се състои.

129 души загинаха са загиналите след нападенията, сред които и братовчедката на Ласана Диара – Аста Диаките.

Сестрата на Антоан Гризман пък е била в концертната зала „Батаклан”, в която 89 души намериха смъртта си. За щастие, тя е сред спасилите се.

И двамата футболисти бяха включени в състава на „петлите” за контролата с Германия, която се игра по време на атаките.

„Всички футболисти ще пътуват”, заяви пресаташето на френския национален отбор Филип Тюрнон.

Приятелската среща ще се състои на „Уембли” във вторник вечер, както бе планувана. ФА предложи на Франция да отмени контролата, но френският отбор отказа.

В знак на съпричастност, „Уембли” ще бъде осветен в цветовете на френския флаг, както бе и в петък вечер.

Френското мото “Liberté, Egalité, Fraternité” ще бъде показвано на екрани от външната страна на стадиона.

Преди двубоя, на екраните на стадиона, по време на Марсилезата, ще вървят и думите на френския национален химн, ако и английските фенове поискат да пеят заедно с френцузите. ФА предупреждава привържениците да пристигнат по-рано на стадиона, тъй като ще има засилени мерки за сигурност.

Междувременно, Германската футболна асоциация потвърди (DFB), че контролата между Бундестима и Холандия ще се играе по план – във вторник вечер на стадиона в Хановер.

„Съобщението е ясно: няма да се подадем на тероризма. Фактът, че отборът ще излезе на терена срещу Холандия само няколко дни след ужасяващото преживяване по време на мача в Париж, е ясен сигнал”, каза единият от двамата президенти на DFB Рейнхард Рубал.

Според информация на Bild, канцлерът на Германия Ангела Меркел ще присъства на стадиона, заедно с членове на правителството.

Германската асоциация работи по осигуряването на нужните мерки за провеждането на двубоя.

„Демокрацията трябва да се защити – трябва всички заедно да се противопоставим на тероризма. Сега, футболът има важна социална и политическа функция”, каза другият президент на DFB Райнер Кох.

 
 
Коментарите са изключени за Контрола Англия – Франция ще има