Колко време прекарваме пред огледалото?

| от |

618x346Жените прекарват пред огледалото по 55 минути на ден.

За цяла година посветеното на суетата време се равнява на цели две седмици. Проучването било поръчано съвместно от телевизионното предаване „TODAYshow“ и от „America Online“. Мъжете застават пред огледалото за по-къс период – само 4,5 часа седмично, в сравнение с нежния пол – 6,4 седмично. Но истински рекордьори са тийнейджърите, които на това занимание посвещават цели 7,7 часа от седмицата си. Изследването обхванало 2000 пълнолетни граждани и 200 тийнейджъри. От него проличало, че 60 на сто от пълнолетните дами имали негативно мнение за себе си поне веднъж седмично. При мъжете този процент се оказал 36 на сто.

Най-самокритични били тийнейджърките на възраст 16-18 години. Седемдесет и осем на сто от запитаните не одобрявали външния си вид през последния месец.

Жените най-много се притеснявали от своя стомах, който за повечето от тях се превърнал в истинска идея фикс. Следвали в класацията кахърите по кожата, бедрата, косата, целулита и
седалищните части. Мъжете най-много се притеснявали за коремите си, олисяващите им коси и от проблемите с кожата.

Оказало се, че майките с деца са раздирани от повече отрицателни помисли, отколкото тези, които не били раждали /респективно 73 срещу 65 процента.

 
 
Коментарите са изключени за Колко време прекарваме пред огледалото?