Кой отрaзява посещението на Премиера в Рим?

| от |

Министър-председателят Пламен Орешарски е на посещение в Рим, където ще направи аудиенция при папа Франциск. Визитата включва и среща с премиера на Италия Матео Ренци, съобщава bTV.

Информацията около промените беше противоречива и предизвика съмнения за проблеми в дипломатическите отношения, които бяха разсеяни впоследствие с аргументи за ангажиментите на италианския премиер в предизборната кампания, допълва телевизията.

Оказва се, че това не е единственото противоречие около визитата и отразяването ѝ. Кореспондентът на bTV в Рим Антоанета Николова, която първа съобщи информацията за отлагането на визитата в последния момент, заради отменената от италианска страна среща разпространи отворено писмо, което публикуваме без редакция. Готови сме да публикуваме и позицията на bTV.

1380792_10152272187619519_1886883046_n

Защо не аз, а друг отрязява посещението на Премиера в Рим:
Открито Писмо
Уважаеми г-н Директор и Колега,

Налага се да се обърна към теб, тъй като пред правителствените институции си поставил под въпрос професионалните ми качества. Качества проверени 16 години в DEUTSCHE WELLE Radio&TV, SKY News Corp. Italia и още толкова важните 8 години – в БТВ.

От правителствените служби ме уведомиха, че си се “извинил” за дадена от БТВ (неопровергана!) информация около злополучната и бeзпредцедентна отмяна на срещата на Премиера с Матео Ренци в Италия миналата седмица с “лоша работа ”и “неспособност “на кореспондента, т.е мен. Т.н “извинение” бе направено публично достояние от самите тях пред медийна публика, политици и дипломати.

Пак от тях научих, че им гарантираш приемлива информация, заменяйки ме с друга колежка, която да отрази втория опит за среща на премиера в Рим.

Освен това си им обещал, че лично ти ще напишеш текста на кореспонденцията ми от Рим за въпросната несъстояла се среща.

Тъй като въпреки осигурената от мен логистика за отразаване на събитието се оказа, че в крайна сметка замяната е факт ще ти бъда благодарна, ако все пак увериш както мен така и всеки като мен, че занапред няма да има “жертви” на натиск и отхврърляне с лека ръка на проверена професинална работа.
По мое мение само така би могъл да защитиш публично заявените амбиции да ръководиш без натиск информацията на БТВ и да осигуриш на работещите журналисти спокоен климат на работа без да треперят, че ще си загубят заплащането и позициите.

Уточнявам още веднъж, че е въпросната информация на БТВ (дала първа новината, на която се позоваха всички останали медии), беше тройно проверена и неопровергана.

С уважение Антоанета Николова

 
 
Коментарите са изключени за Кой отрaзява посещението на Премиера в Рим?

Повече информация Виж всички