Кои са най-касовите актьори на 2013 година?

| от |

Дуейн Джонсън – Скалата е начело в класацията на сп. „Форбс“ за най-касовите актьори на 2013 г.
1
Класацията се съставя на базата на приходите в международния бокс-офис от филмите с участието на звездите на киното и не е мерило за индивидуалните им печалби. Скалата се е снимал в четири филма, излезли на екран през тази година. Приходите от продукциите с негово участие, сред които „Бързи и яростни 6“, възлизат на 1,3 милиарда в международния бокс-офис.

Второ място в класацията заема Робърт Дауни младши. Единственият филм с негово участие, излязъл на екран през тази година, е „Железният човек 3“. За сметка на това лентата е най-касовата продукция на 2013 г. с приходи от 1,2 милиарда долара.
2
Трети е комикът Стив Карел благодарение на солидните печалбина анимацията „Аз, проклетникът 2“, в която той озвучава главния герой.
2

На четвърто място сп. „Форбс“ поставя Вин Дизел. Филмите с негово участие през тази година – „Бързи и яростни 6“ и „Хрониките на Ридик 3“, са реализирали съответно 789 милиона долара и 98 милиона долара в международния бокс-офис.
2

Пета позиция сред най-касовите актьори на 2013 г. заема Сандра Бълок с участието си във филмите „Гравитация“ и „Нежна полиция“.
1
Шести в класацията на сп. „Форбс“ е актьорът Пол Уокър, който загина в края на ноември в автомобилна катастрофа. Място в класацията му отрежда участието в „Бързи и яростни 6“.

1