Когато сме на градус, само ние си мислим, че сме забавни

| от |

Когато сме на градус, само ние си мислим, че сме много забавни, за разлика от околните, доказаха серия от тестове в нюйоркски бар, цитирани от в. „Дейли мейл“.

Cheers!

Професорът по психология Питър Макгроу и журналистът Джоел Уорнър провели поредица експерименти, за да установят връзката между алкохола и хумора. Те искали да проверятт дали когато човек е на градус, неговото чувство за хумор се повишава. Участниците в тестовете останали с впечатлението, че колкото повече са опиянени, толкова по-забавни ставали за околните. Но журито, съставено от трезви оценители, отсъдило точно обратното.

За експериментите били подбрани 12 доказани комици от творческия колектив „Грей Ню Йорк“, носител на много награди. Но професионалните зевзеци колкото повече пиели, толкова по-малко разсмивали журито. А самите те се оценявали като върха. Експериментите се провели в нюйоркския бар „Хърикейн клъб“.

Всеки от участниците трябвало да разкаже смешка, след което получавал безплатно питие. Той трябвало да оцени как се е представил след всеки следващ тур и степента на своето опиянение. Комичните изяви били оценени и от независимо жури. Смешките след петото и шестото питие по правило се оказали по-малко забавни и значително по-неприлични.

 
 
Коментарите са изключени за Когато сме на градус, само ние си мислим, че сме забавни