Кметството на Париж призова влюбените да заменят катинарите със селфита

| от |

Кметството на Париж предприе кампания, с която да призове влюбените двойки да заменят „катинарите на любовта“ по парижките мостове със селфита, които да публикуват в интернет, предаде Франс прес.
„Катинарите на любовта“, които двойките влюбени масово слагат по парапетите на мостовете с цел да скрепят съюза си, след което хвърлят ключа в реката, се появиха за първи път в Париж
през 2008 г. По мостовете вече има информационни лепенки, които подсещат влюбените да си направят селфита, и след това да ги публикуват в създадения за целта интернет сайт ( http://www.lovewithoutlocks.fr) или в туитър.
Това е първият елемент от по-глобален план на действие, чрез който общината иска да обясни, че катинарите вредят на парижкото културно наследство и не са идеален символ на любовта. През юни елемент от решетката на прочутия парижки Мост на изкуствата рухна под тежестта на „катинарите на любовта“. Тогава се наложи полицията да евакуира туристите, а достъпът до моста беше блокиран с бариера, която и досега не е премахната.

с БТА

 
 
Коментарите са изключени за Кметството на Париж призова влюбените да заменят катинарите със селфита