Кметски забрани по италиански летни курорти

| от |

Кметове на италиански курортни градове получават летен пристъп на творческо вдъхновение в писането на необичайни забрани и разпоредби. Във Волтера, в областта Тоскана, кметът Марко Бузели разпореди до 15 септември да не се хвърля по нивите животински тор, за да не дразни обонянието на туристите. italy-may-2008-532 Федерацията на земеделците протестира, изтъквайки че този вид наторяване е основно изискване при отглеждането биологично чисти култури. Наредбата не бе отменена.

Градоначалникът Марчело Диец издаде заповед в Олмеда на остров Сардиния, която засяга най-вече младите мъже, като им забранява да ходят „наежени“, да отправят предизвикателни погледи и да се събират на големи групи. „Забранява се продължителният престой на групи от повече от пет души с поведение на предизвикателство, пазене на периметър и заемане на наблюдателна позиция, както и въобще заставане по начин, който пречи на пълноценното използване на площада от останалите граждани или туристи,“ гласи забраната.

В курорта Мета ди Соренто, в провинция Неапол, кметът Джузепе Тито подписа заповед, която бе наречена „наредба срещу простаци“. Тя се състои от десет точки, които включват забрана да се консумира храна по улиците, да се играе на топка по улици и плажове, да се обикаля по улици и площади голи до кръста или само по бански костюм, да се правят скокове във вода от пристани и скали, да се замърсяват улиците, да се крещи и вика, да се издават неприятни звуци и да се слушат с увеличен звук радиоприемници и стерео уредби. Глобите са от 25 до 500 евро.

На всички собственици на търговски обекти в Круколи, в областта Калабрия, бе наредено до средата на септември да държат изложени надписи, които да съдържат някое учтиво послание към туристите. Освен това кметът Доменико Вулкано прикани летовниците да гласуват чрез електронната поща, посочвайки колко учтиви са търговците. Обектът, събрал най-много гласове, ще бъде награден с почетен знак.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Кметски забрани по италиански летни курорти