Кметът на Ню Йорк успокои гражданите

| от |
Нямаме конкретни данни за готвен атентат, каза Бил де Блазио по повод предупрежденията от Ирак

Няма конкретна терористична заплаха за жителите на Ню Йорк. Това заяви кметът на града Бил де Блазио след твърденията на иракския премиер, че се подготвят атаки от Ислямска държава в метрото на мегаполиса, както и във френската столица Париж. На кратка пресконференция заедно с ръководителя на нюйоркската полиция Уилям Братън кметът увери гражданите, че нямат основания за притеснение.

„Убедени сме в това, че жителите на Ню Йорк са в безопасност. Получихме информация, която не е проверена от правителството на САЩ и нюйоркската полиция. Това, което правим, е да вземем предпазни мерки, докато не получим повече информация. Отново ще видите повишено присъствие на сигурността на някои места, но докато нямаме нещо по-конкретно, не сме в състояние да отделим повече ресурси“, каза Де Блазио.

Причина за този коментар стана разпространено по-рано изявление на иракския премиер Хайдер ал Абади, че действащата в Ирак и Сирия групировка Ислямска държава подготвя терористични актове в метрото в Париж и Ню Йорк. Ал Абади заяви това при разговор с журналисти в кулоарите на Общото събрание на ООН. Той отбеляза, че заговорът е дело на чуждестранни бойци на Ислямска държава в Ирак. / News7

 
 
Коментарите са изключени за Кметът на Ню Йорк успокои гражданите