Кличко отложи и боя с Фюри

| от chronicle.bg |

Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко отново отложи двубой за титлата. 39-годишният украинец трябваше да защитава титлите си от WBA, IBF и WBO срещу Тайсън Фюри на 24 октомври, но отложи двубоя, поради контузия в прасеца.

Това е стандартна тактика на Кличко и неговият екип. „Контузия“ споходи украинеца и преди двубоя с Кубрат Пулев, който също бе отлаган.

Сега, Кличко ще защитава титлите си срещу 27-годишния Фюри. Това ще е 19-ата защита за украинеца на настоящите му пояси.

Фюри се опита да изплаши Кличко на съвместната пресконференция, която дадоха двамата преди няколко дни. Британецът се появи, облечен като Батман, и „обезвреди“ Жокера, който изскочи от публиката.

„Ти си следващият“, крещеше Фюри в лицето на Кличко, който и за миг не помръдна.

„Както и предположих“, написа Фюри в Twitter.

Кличко пък каза пред Bild, че „съжалява невероятно много“ и се надява двубоят да бъде насрочен възможно най-скоро. Украинецът качи и видео в Instagram, в което се извинява на феновете си.

A message to my fans.

A video posted by Wladimir Klitschko (@klitschko_official) on Sep 25, 2015 at 5:43am PDT

Фюри е непобеден в 24-те си двубоя досега, като 18 от победите му са след нокаут. Това пък щеше да бъде рекорден 28-и мач за титла в тежката категория за Кличко и 19-а защита на титлата във втория му период като световен шампион.

 
 
Коментарите са изключени за Кличко отложи и боя с Фюри