Кличко би Поветкин. Кобрата вече го чака

| от |

box_a_klitschko12_576

Големият шампион Владимир Кличко от Украйна отнесе категорично по точки непобедения досега Александър Поветкин в боксовия супермач в Русия, защити титлите си и официално се превърна в новия противник на Кубрат Пулев.

Кличко започна предпазливо и доста премерено тактически. Въпреки това успя да прати в нокдаун агресивния Поветкин във втория рунд, което му даде и успокояваща преднина в двубоя. Руснакът продължи да атакува, но украинецът често го хващаше презглава, с което си „спечели“ някои освирквания от публиката в Москва. Всичко се промени в седмия рунд, когато Кличко прати опонента си в нокдаун цели три пъти и буквално предреши двубоя. Досега руснакът не бе изпадал в такова положение нито веднъж в кариерата си.

alexander-povetkin-vs-wladimir-klitschko-20131004-144239-131

До края на срещата лицето му обаче бе тотално сменено от юмруците на гиганта Кличко. Все пак Поветкин запази кураж и издържа храбро всичките 12 рунда. Ще останат коментарите и за леко нечестната игра по време на целия мач на украинеца, който дори получи отнемане на точка заради нарушаване на правилата.

Самият Кубрат Пулев гледа на живо мача, а битката му с Кличко би трябвало да бъде през лятото на следващата година за световната титла на IBF, където българинът е официален претендент. Други звезди като Дерек Чисора и Тайсън Фюри също бяха в руската столица, за да гледат срещата.

С успеха 37-годишният Кличко защити титлите си на IBF, WBO, WBA и The Ring Magazine. Именно редовен шампион на WBA бе Поветкин, докато днешният му противник се водеше супершампион.

Кличко ще прибере за двубоя рекордните за него 17 милиона долара, а около 6 отиват за Саша Поветкин, в чийто лагер преди мача беше българинът Благой Иванов – Багата. Победата е номер 61 в 64 срещи за по-малкия брат Кличко, който прави 15-а успешна защита на титлата си и се приближава до рекорда на Джо Луис от 25 победи. Поветкин записва първа загуба на ринга в 27-ия си мач като професионалист.

 
 
Коментарите са изключени за Кличко би Поветкин. Кобрата вече го чака