Кино премиерите днес

| от |

300: Възходът на една империя (300: Rise of an Empire)

300_rise_of_an_empire_2014-wide

Новият филм, продължение на блокбъстъра „300“ е създаден въз основа на последния графичен роман на Франк Милър, „Ксеркс“. Бойното поле в тази глава на сагата е в морето. Действието, издържано в зрелищния стил на „300“ разказва за опита на гръцкия генерал Темистокъл да обедини всички гърци и да ги поведе в битка, която ще промени изхода на войната.

В „300: Възходът на една империя“ Темистокъл се изправя срещу огромната персийска армия, водена от обожествения Ксеркс и Артемизия, отмъстителната предводителка на персийския флот.

Във филма участват Съливан Стейпълтън в ролята на Темистокъл и Ева Грийн като Артемизия. Лина Хийди отново е в ролята си от „300“ като кралицата на Спарта, Горго. Ханс Матисън е в ролята на Аскилос; Дейвид Уенъм се завръща в ролята на Дилиос, а Родриго Санторо като Ксеркс.

Режисьор: Ноам Мъро. В ролите: Калан Мълви, Скот Бърн, Дейвид Уенам, Андрю Тиернън, Лена Хийди, Джейми Блекли, Родриго Санторо, Ева Грийн идр.

Мистър Пибоди и Шърман (Mr. Peabody and Sherman)

„Мистър Пибоди и Шърман“ е приключенска комедия, изпълнена с научна фантастика, пътуване във времето, странни герои и интелигентен диалог, в която всички тези елементи са свързани помежду си от необикновената връзка между главните герои – куче и неговото момче.

В основата на филма е залегнала историята за отношенията между баща и син. „Мистър Пибоди осиновява Шърман и го отглежда по най-добрия начин, който знае, – обяснява режисьорът на филма, Роб Минкоф, чийто предишни хитове включват заглавия като „Цар Лъв“ и „Стюарт Литъл“. – Като с всяко семейство, нещата стават сложни, така че и двамата герои трябва да пораснат и да се научат в крайна сметка как да се превърнат в още по-добро семейство.“

Нимфоманка, Част I (Nymphomaniac: Volume I, Nymphomaniac)

Nymphomaniac-4-990x500

В една студена вечер старият ерген Селигман намира пребита и захвърлена на лицата жена – Джо. Той я приютява, почиства раните й и се опитва да разбере какво се е случило. Историята на Джо представлява еротично пътешествие от нейното раждане до 50-ата й годишнина.

Режисьор: Ларс Фон Триер. Участват Шарлот Гейнсбург, Стелан Скарсгаард, Шая Лабоф, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Стейси Мартин

 
 
Коментарите са изключени за Кино премиерите днес