Ким Чен Ун няма контрол над Северна Корея

| от |

Избягали на Запад висш дипломат, високопоставен служител в министерството на сигурността, офицер с висок чин и бивш ключов член на пропагандната машина на Ким Чен Ир, през септември са били част от конференция в Холандия на тема – Състоянието на режима в Северна Корея. Изводът е: Северна Корея е в гражданска война.

north korea

Според Ян Ин Сунг (човекът от пропаганда), член на Отдела за организация и провеждане (ООП – мощна група, която преди време е отговаряла само пред Ким Чен Ир) напълно спряла да получава поръчки от Ким Чен Ун. Според Ян Ин Сунг, този отдел е поел контрола над страната и в момента конфликтът е между различните фракции, които искат да запазят абсолютен контрол над икономиката, и тези, които искат да забогатеят чрез либерализиране на пазара и отварянето на границите.

„От една страна хората искат да запазят монопола на режима. От друга, не че хората се борят срещу режима, но по отношение на политиката искат да се възползват от ситуацията и да се сдобият с влияние. Не става дума за съзнателна гражданска война, а за борба между две несъвместими сили, които са в играта,“ коментира Сунг.

В момента, в който Ян Ин Сунг говори за това, Ким Чен Ун не се е появявал сред народа си повече от месец, а последният път, когато се появи по време на церемония през юли, той куцаше сериозно с десния крак. Ким Чен Ун не се появи на едно от най-важните събрания през септември, което председателства всяка година. Вместо това бе пуснато видео с него.

Ян Ин Сунг смята, че превратът е бил направен през 2013-та и че Ким Чен Ун служи като „марионетка в ръцете на ООП.“ Според него ударът е бил по времето на екзекуцията на вуйчото на Ким, който е дългогодишен противник на ООВ, но е бил недосегаем заради семейни връзки с Ким Чен Ир.

„Когато Джан Сон-тхек беше екзекутиран, всичко се срина. В общи линии не можеше да се доближиш до член на семейството на Ким … Това бележи идването на власт на ООП. С това те показаха, че никой няма повече власт от тях. Със смъртта на Ян Ин Сунг, Ким Чен Ун е заобиколен от ООП“обяснява бившият приближен на Ким Чен Ир.

Да не се забравя, че човекът, който говори това, преди една година е бил отговорен за пропагандата, но според него, много е вероятно, че Ким Чен Ун, скоро да бъде заменен от 43-годишният Чен Нам и 33-годишният Йонг Чул.

 
 
Коментарите са изключени за Ким Чен Ун няма контрол над Северна Корея