Ким Чен-ун нарече американците канибали

| от |

Лидерът на Северна Корея описа американците като „канибали“, съобщава „Дейли телеграф“.

Във връзка с приетата резолюция на ООН на 18 ноември, която призовава Международния наказателен съд да съди режима в КНДР за престъпления срещу човечеството, Ким изрази яда си по време на визита на музей, посветен на извършено от американски войници клане по време на Корейската война.

Държавната медия на Северна Корея отбелязва, че Ким е посетил музея в град Синчон, за да почете 32 хиляди цивилни, които според Пхенян са били убити от американската армия в рамките на 52 дни в края на 1950 година.

Извършените от американските империалистични агресори кланета в Синчон показват, че те са канибали и брутални убийци, които намират удоволствие в клането„, подчертал лидерът на комунистическата държава.

Той призова народа на Северна Корея никога да не забравя извършените от американските военни жестокости по време на тригодишния конфликт. По думите му усилията на Вашингтон да подкопае севернокорейската държава са станали по-коварни и има нужда от допълнително антиамериканско образование в училищата в КНДР.

Само преди няколко дни Комисията за национална отбрана на комунистическата държава намекна, че резиденцията на президента на Южна Корея ще бъде цел на ядрена атака при конфликт на полуострова. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Ким Чен-ун нарече американците канибали