Късата косата в съответствие с нашия социалистически начин на живот

| от |

Северна Корея въведе нови правила, според които в бъдеще всички мъже трябва да носят прически, които са одобрени от властта. (прическите може да видите тук). Властите, обаче искат да накарат населението да подстригва косата си като Ким Чен Ун

145

Новите държавни правила за прическа са били въведени в Пхенян преди 2 седмици, а сега започват да се прилагат и в останалата част на страната.

„Прическата на нашия лидер е много специална, ако може така да се каже. Тя не може да отива на всеки, защото всеки има различно лице и формата на главата“, заяви източник за Радио Свободна Азия.

В същото време бивш жител на Севера, който сега живее в Китай, заявява за Корея Таймс, че прическата на Ким Чен Ун е много непопулярна в Северна Корея, защото напомня на местните за китайски контрабандисти: „До 2005-а я наричахме китайска контрабандистка прическа.

_73817643_mm00221184

От известно време прическите в Северна Корея са определени с официални държавни правила и сега жените могат да избират между 18 различни перспективи на косата, а за мъжете 10. Наскоро държавната телевизия започна кампания срещу дългата коса, под мото „късата косата в съответствие с нашия социалистически начин на живот“.