Кeкс с карамел, шоколад и още нещо

| от |

Един страхотен десерт от нашите приятели от http://359food.bg/

323232

Продукти

1 шоколадов пудинг
1,1/2 ч.ч. студено мляко
1 – 1,1/2 ч.ч готово брашно за кекс
1,1/2 ч.ч. нарязани Карамели може и Лакта
1ч ч.ч. парченца шоколад
бита сметана за сервиране (по желание )

Инструкции

Загрейте фурната до 220 градуса С. Леко смажете тавичка и оставете настрана. В голяма купа, Разбийте заедно шоколадовия пудинг и млякото в продължение на една минута. Добавете готовото брашно и разбъркайте, докато напълно са комбинирани. Сложете тестото равномерно в долната част на подготвената тава. Поръсете със ситно нарязани карамелени бомбони. Печете кекса 30-40 минути или докато краищата се отдръпват от страни и клечка за зъби поставена в тортата ще излезе чиста. Извадете тортата от фурната и оставете да се охлади. Изсипете парченцата шоколад в средно голяма купа и разтопете в микровълнова за 2-3 мин., като се разбърква на всеки 30 секунди, докато е напълно се разтопи шоколада.

1904192_235670929953760_1021388423_n

С помощта на лъжица намажете шоколада върху изстиналата торта. Сервирайте тортата със сметана, ако желаете.

 
 
Коментарите са изключени за Кeкс с карамел, шоколад и още нещо

Повече информация Виж всички