Нишикори, Серина Уилямс и Джокович се класираха за полуфиналите

| от |

Кей Нишикори се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис, съобщава сайтът на състезанието.
На четвъртфиналите най-силният японски тенисист в момента, който е поставен под №10 в схемата, победи №3 сред поставените Стан Вавринка от Швейцария с 3:6, 7:5, 7:6(7), 6:7(5), 6:4.

Нишикори стига за първи път в кариерата си до полуфинал на турнир от Големия шлем. За място на финала той ще спори с Новак Джокович, който успя да победи Анди Мъри.

Нишикори стига за първи път в кариерата си до полуфинал на турнир от Големия шлем. За място на финала той ще спори с Новак Джокович, който успя да победи Анди Мъри с 7-6 6-7 6-2 6-4.Това бе и най-дългият мач за Джокович от началото на турнира.

Пред „Евроспорт“ Джокович заяви, че очаква тежък мач срещу Нишикори, който определи като „изключително талантлив тенисист“. Сръбският тенисист отбеляза, че японецът бележи сериозно развитие, като непрекъснато прогресира в ранглистата.

Световната №1 при тенисистките Серина Уилямс от Съединените щати се класира за полуфиналите на турнира. На четвъртфиналите водачката в схемата, която защитава титлата си в турнира от последните две години, отстрани №11 в схемата Флавия Пенета от Италия с 6:3, 6:2. Мачът продължи 63 минути. За място на финала по-малката от сестрите Уилямс ще спори с №17 сред поставените Екатерина Макарова от Русия.

Макарова победи Виктория Азаренка, надигравайки финалистката от последните две издания на US Open с 6:4, 6:2. Благодарение на днешната победа Макарова си осигури 780 точки за световната ранглиста, с които след края на турнира ще подобри рекордното си класиране, изкачвайки се до №15. За Азаренка пък ще последва сериозен спад в класирането, след като не успя да защити спечелените точки от изминалия сезон и в понеделник ще загуби позицията си в Топ 20, смъквайки се до около №24

 
 
Коментарите са изключени за Нишикори, Серина Уилямс и Джокович се класираха за полуфиналите