Казийски има италиански паспорт

| от |

Матей Казийски притежава италиански паспорт и няма никакво намерение да плаща 180 000 евро на родния си клуб Славия, заяви от негово име бащата Илиан Казийски.

На заседанието на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ) в сряда стана ясно, че Славия желае да получи тази сума заради „пропуснати ползи от прекратяването на договора с играча през 2007 г.“

Тогава Казийски скъса с белите с помощта на БФВ и чрез Международната федерация по волейбол (ФИВБ). Лично президентът на световната централа по онова време Рубен Акоста изпрати писмо до БФВ да бъде прекратен контрактът на Казийски със Славия. Последваха съдебни дела между двете страни, които вървят и досега.

„Говорих с Матей, след като излезе тази информация сега – информира Илиан. – Той каза следното: Тези пари няма да ги платя. Готов съм да дам два пъти повече, но ако знам, че парите ще отидат не в ръководството на клуба, а за децата и треньорите“.

БФВ подкрепи Славия, като даде и срок до месец март догодина волейболистът да се издължи. В противен случай може да се стигне до отказ за издаване на позволение за игра в чужбина.

По този повод Илиан Казийски добави: „Матей отдавна има италиански паспорт и може да си извади сертификат като гражданин на Италия. Така че не могат да го спрат да играе волейбол. Да, има италиански паспорт, но никога не си е помислял да играе за Италия. Той винаги ще си остане българин“./News7

 
 
Коментарите са изключени за Казийски има италиански паспорт