Категоричен Григор и 1/4-финал в Стокхолм

| от chronicle.bg |

Григор Димитров изигра наистина стабилен двубой и просто надигра Николас Алмагро за 6-2 6-4 във втория кръг на IF Stockholm Open. По този начин българинът си подсигури повторение на миналогодишния мач за трофея на Томаш Бердих и ще се опита да детронира шампиона на четвъртфинал.

Григор сервираше на високо ниво както и в откриващия си мач срещу Филип Краинович и не позволи на Алмагро да стигне дори до брейкбол в целия първи сет. Испанецът влезе в турнира като „щастлив губещ“ и талантът ни усети колебанието на съперника в началото на мача. Още в първото си подаване, Алмагро допусна две двойни грешки, като втората даде на Григор брейкбол, от който той не пропусна да се възползва.

При 3-1, Димитров поведе с 30-0, но се разсея и резултатът стана 30-30, а първия сервис на българина не влезе в следващото разиграване и за щастие Алмагро изкара форхенда си в аут, което помогна на българина да поведе с 4-1. С петия и шестия си ас в двубоя, Григор стигна до две точки за 5-2, а съперникът му сам реализира втората с непредизвикана грешка от бекхенд ретура му.

В следващите минути Димитров достигна по страхотен начин къса на съперника и завърши с удар по късия диагонал, а после изригна с форхенд уинър по правата. Талантът ни постави съперника под страхотно напрежение и се добра до два сетбола и при втория, Алмагро се пречупи.

Двамата съперници сервираха още по-впечатляващо след почивката и до 5-4 за Григор геймовете вървяха изключително скоростно и без шансове за пробив. Димитров натисна съперника в точния момент, закрепи се в подаването на испанеца и при първия си мачбол вдигна победоносно ръце след грешка от форхенд съперника.

 
 
Коментарите са изключени за Категоричен Григор и 1/4-финал в Стокхолм