Касим Дал не изключва сътрудничество с Местан

| от chronicle.bg |

Основателят на НП „Свобода и достойнство“ Касим Дал обяви, че не изключва възможността да работи заедно с Лютви Местан след изключването му от ДПС.

Това съобщава самият Дал пред кърджалийския сайт 24rodopi.com.

„Можем да работим заедно с Лютви Местан. Не изключвам тази възможност, но първо трябва да видим какви стъпки ще предприеме“, коментира Касим Дал пред изданието.

Позицията му идва ден след като Местан и още трима депутати от ДПС обявиха, че ще останат като независими депутати в 43-то Народно събрание. Областният председател на партията Бархи Юмер също напусна Движението за права и свободи.

Касим Дал беше дългогодишен депутат и зам.-председател на ДПС, един от най-близките хора от партийното ръководство до Ахмед Доган.

В началото на 2011 г. обаче той изненадващо напусна Централното оперативно бюро на партията, като обясни решението си с неъсгласието си с Доган и изместването на каузата от материалното облагодетелстване в ДПС.

Заедно с Корман Исмаилов той се отдели и от ПГ на ДПС в 41 Народно събрание, като впоследствие създадоха собствена партия – днес НПСД е част от Реформаторския блок.

До този момент коалицията няма единна позиция за сътресенията в Движението за права и свободи, с изключение на коментара на съпредседателя на ПГ на „Реформаторския блок“ Радан Кънев, който определи събитията като „пошъл мафиотски театър“ по сценарий „доброто срещу лошото ченге в балканска версия: Съветското ченге и Турското ченге“.

 
 
Коментарите са изключени за Касим Дал не изключва сътрудничество с Местан