Кариерно изложение за българите във Великобритания

| от |

BG Careers Fair UK e първият по рода си кариерен форум за българските студенти и млади професионалисти във Великобритания, който ще им предостави възможността да се срещнат с някои от водещите компании на българския пазар. Събитието ще се проведе за втора поредна година на 8-ми март 2014г. в Лондон и за първи път на 9-ти март и в Единбург.

T14_7822

Изложението се организира от представители на обществото на българските студенти в London School of Economics и неправителствените организации „Обединени идеи за България“ и „Тук-там“ и с подкрепата на Посолството на Република България в Лондон, Българския културен институт в Лондон, back2bg.com и редица български студентски общества във Великобритания. Инициативата цели да вдъхнови завръщането в родината на българите от топ университетите на Острова, свързвайки ги пряко с най-желаните работодатели у дома.

По време на изложението участниците ще имат възможност да:
– се запознаят с условията за професионална реализация в България чрез масово изложение с щандове на водещи български компании от различни индустрии
– да проведат кратко индивидуално интервю с представител на участващите изложители
– научат повече за работната среда в България
– вземат участие в работилници с кариерна насоченост

Екипът, захванал се с организацията на изложението, се състои от млади и амбициозни българи със споделена визия за бъдещето и обединени от желанието да допринесат за това, което искат да виждат: все повече българи, прибиращи се в България. Целта на форума е да окаже помощ на българите на острова при намирането на позиции за работа или стаж и да им припомни колко разнообразни и многобройни са възможностите за кариерна реализация, които ги очакват вкъщи.

На миналогодишното издание присъстваха около 120 участници и 11 компании и организации, като 6 от тях успяха да намерят кадри посредством форума – както служители на пълен работен ден, така и стажанти. Присъстващите HR представители на всяка компания представиха информация за позициите и стажовете, които предлагат.

Към момента с потвърдено участие са следните фирми и сдружения: Bulwork, VM Ware, Telerik, Despark, Publicis Marc Group, Тук-Там, back2bg.

Голяма част от изложителите през март 2013 (Citibank, IBM, VMWare, Vivacom, Tlerik, Mondelez Internationa/Kraft foods, Обединена Българска Банка, Societe Generale Expressbank, Teach for Bulgaria, Тук-Там) потвърдиха, че са намерили подходящи кандидати благодарение на участието си във форума.

Десислава Василева, Mondelez International споделя :

“За нас това мероприятие е дългосрочна инвестиция (част от цялостната ни концепция с Employer branding
активности). Основните ни цели бяха да представим информация на младите хора за нас като компания, респективно
като работодател и да дадем ясна представа какво могат да очакват, ако решат да се върнат в България и да търсят
кариера в Kraft Foods. Също така и ние да придобием впечатление от студентите, които се ориентират към евентуално
връщане в България.”

За повече информация: http://bgcareersfair.com или info@bgcareersfair.com

 
 
Коментарите са изключени за Кариерно изложение за българите във Великобритания