Канада слага край на конвенционалната поща

| от |

Един материал на http://www.greentech.bg, където можете да намерите още интересни материали.

Някога пощата беше голяма работа – тръпнеш в очакване на писмото ден след ден, вълнуваш се, докато четеш, пък после пишеш лист след лист, отиваш да купиш марка, облизваш я, залепваш я (което беше и повод за много вицове), трепетно пускаш в процепа на пощенската кутия и отново потъваш в чакане. С навлизането на електронните комуникации хартиените писма намаляха, а трепетното чакане остана в спомените. Сега, според Canada Post, средното домакинство купува по-малко от две марки на месец. И именно канадската пощенска служба Canada Post страда от това, подобно на всички други пощенски служби по света. Те трябва да плащат заплати на пощальоните, които нямат какво да разнасят. И ето, че – според съобщение за пресата – в Канада скоро няма да има пощальони.

world-post-day

„С нарастващото използване на цифровите комуникации и историческия спад на обемите пощенски пратки Canada Post заочна да отчита значителни финансови загуби. Ако това продължи, загубите скоро ще застрашат финансовата самостоятелност на предприятието и стават значителна тежест за данъкоплатците и клиентите.“

Решението е са се отворят повече франчайзингови магазини в търговските вериги. Заплатата ще е минимална, а цената на една марка ще е един долар. Службата ще съкрати 8000 служители и ще отмени доставките „до дома“, заменяйки тази услуга с обществени пощенски кутии.

Да, видимо дигиталната епоха е променила начина, по който работят пощенските станции, преминавайки от хартиената поща към онлайн пазаруване и доставки.

Куриери и пощальони обаче на са съгласни с прогнозата, че професията им ще изчезне. „Това никога няма да се случи. Обществеността няма да го приеме“, категорични са те.

Какво мислите вие? Ще изчезне ли скоро конвенционалната поща?

 
 
Коментарите са изключени за Канада слага край на конвенционалната поща