Кампанията „Осинови куче – намери верен приятел” продължава

| от |

Общинската кампания „Осинови куче – намери верен приятел” във Варна продължава и тази събота – 6 септември, в район „Младост”. Част от обитателите на общинския приемник за безстопанствени кучета ще бъдат заведени от 10 ч. до 13 ч. на площадката за разходка на домашни любимци, разположена между булевард „Сливница“ и бл. 155 в кв. „Младост“.

Кампанията се провежда съвместно с доброволци, полагащи безвъзмезден труд в ОПБК – Каменар, както и с представители на неправителствени организации. Служители от звено „Контрол и регистрация” към дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред” ще разясняват начина за отглеждане и необходимостта от кастриране, ваксиниране, поставяне на микрочип и регистрация в районни кметства по местоживеене на домашните любимци.

„Предимството да си осиновиш куче от приюта е, че всички те са обезпаразитени, кастрирани, ваксинирани срещу бяс и при осиновяване безплатно се поставя микрочип за идентификация. Също така са освободени от заплащане на такса за притежаване на домашен любимец. И не на последно място така се печели верен приятел”, посочват от ръководството на приюта.

При старта на кампанията миналата събота, 30 август, в Морската градина, едно от кучетата от приюта намери своите стопани.

Информация за всички четириноги, който се предоставят за осиновяване, може да бъде получена на място в приемника – с. Каменар, ул. „Цар Симеон I “ № 73 или на официалния сайт www.opbk-varna.com.

 
 
Коментарите са изключени за Кампанията „Осинови куче – намери верен приятел” продължава