Камерън: Още санкции, но не и нова студена война

| от |

Британският премиер Дейвид Камерън е сред поддръжниците на идеята за ожесточаване на санкциите срещу Русия, но същевременно не желае нова студена война.

„Политиката на Русия представлява опасност за цяла Европа. Все пак още не е късно да избегне нова студена война, за каквато напоследък говорят някои политици, включително и бившият президент на СССР и Русия Михаил Горбачов“, заяви Камерън.

„Ние не считаме подобен изход за неизбежен. Нова студена война не е това, към което се стремим, налагайки санкции на Русия. Санкциите са заради анексирането на Крим и кризата в Украйна. Ще го кажа и на президента Путин на срещата на Г-20 в Бризбейн“, отбелязва Камерън.

„Военно решение на украинската криза не съществува. Считам, че санкциите работят, че оказват влияние върху политиката на Русия. И считам, че е необходимо да ги ожесточим, ако Москва продължи да дестабилизира ситуацията в Украйна и нарушава териториалната й цялост“.

„Ако Русия продължи движението си в посоката по която е поела, ще усилим натиска над нея и отношенията й с останалия свят ще претърпят драстична промяна в бъдеще“, казва още Камерън. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Камерън: Още санкции, но не и нова студена война