Какъв е характерът ни според това на кой пръст носим пръстен?

| от |

Това на кой пръст на ръката обичаме да слагаме любимия си пръстен „разказва“ много за вътрешния ни свят. Всеки пръст на ръката има своето различно значение, а един и същ пръстен, сложен на различен пръст, дава различни сигнали. Размерът на пръстена също е от значение – колкото е по-голям, толкова по-ясна е проявата на признака. Списание „8“ предлага своеобразен тест на база изследванията на психолога Макс Люшер.

Палец

По-често младите момичета, а дори и момчета тийнейджъри избират палеца за пръстена си. Това означава желание на човека да привлече внимание върху себе си, стремеж към демонстративност.

Показалец

Изборът на показалеца говори за силна воля и активност на собственика на бижуто. Или пък за неговия стремеж да се превърне в човек с изброените качества. Разгледайте снимки на властни публични личности. Ще забележите, че много често те жестикулират с показалеца, който е „подчертан“ с причудлив пръстен. Бъдете внимателни с този тип властелини на пръстени. Те не понасят пренебрежението и се стараят доста бързо да си вземат своето и да защитят правото си да раздават ценни указания. Ако това е мило усмихнато момиче – не се лъжете. Тя няма да остане дълго в сянката на смирението.

Среден пръст

Той не случайно заема централно място върху ръката. Символизира чувството са собствено достойнство, самолюбие, силен егоцентризъм. Бижуто на този пръст говори, че властелинът демонстрира собственото си уважение към себе си. Важно е да знаете, че той изисква същото и от околните. Не много големите изящни пръстени напомнят, че този човек знае цената си и иска към него да се отнасяте със съответното уважение. Големи, натруфени, блестящи бижута крещят или за горделивост, или пък мяукат, че човекът е неудовлетворен от отношението на околните и иска още по-висока оценка. И помнете, в повечето случаи този човек е меркантилен.

Безименен

Определя възприемчивостта на човека, демонстрира неговите чувства. Не случайно халката се носи на този пръст. Докато тя е на ръката – човек изтъква важността на своя статус и ангажимента си към съпружеския живот. Ако видите пръстен на безименния пръст на мъж (не халка) – той е доста чувствителен, склонен към екзалтация и други крайни емоционални състояния. Жените понякога си слагат още един пръстен върху халката – обикновено с полускъпоценни камъни. Това е доказателство за значимостта на брака за нея, тя като че ли иска да го подсили и укрепи още повече. Голям пръстен на безименния означава доста екстравагантна личност. Ако бижуто е на лявата е силен сигнал, че собственикът на пръстена иска да смени статуса си.

Малкия пръст

Носенето на пръстен на кутрето символизира желанието на собственика да отстъпи от общоприетите правила. Както в психологически, така и в еротичен план. Този човек се стреми към нови преживявания и усещания. Ако пръстенът е със скъпоценни камъни, обковани в сребро или злато – това говори за желание за придобиване на опит без особени разходи и усложнения. Ако това е футуристичен писък на модата във вид на звънче или черепче от смола – това е заявка за оригиналност и нестандартно поведение.

Без пръстени

Хората не носят украшения по ръцете по различни причини. Една от тях е неувереност в себе си, изострена интровертност и желание да останеш незабелязан. Друга причина е високата самооценка. В този случай човекът не се нуждае от това, някой да се опитва да го класифицира, твърде уверени са в себе си. Понякога е проява на позиция – „искам да ме възприемат и оценят като човек на делото – само по мислите и постъпките“.

 
 
Коментарите са изключени за Какъв е характерът ни според това на кой пръст носим пръстен?