Как изглеждат България и Румъния в ЕС преди 2014-та

| от |

Великобритания трябва да очаква на година по 77 000 имигранти от България и Румъния за период от 5 години, сочи доклад на базирания във Вашингтон и Лондон Институт за демокрация.

Мигрантите не са виновни за това, че се опитват да подобрят съдбата си и използват системата за тази цел, пише в доклада, качен на сайта на института. Нито Европейският съюз е пряко отговорен. „С две думи, отделните правителства, а не отделните мигранти са виновни за кашата, в която много европейци смятат, че е затънала миграционната политика“, казва докладът.

Развитите държави са все по-привлекателни за два типа мигранти. По-голямата част са тези с добро образование и висока квалификация, които планират да увеличат приходите си чрез по-добре платена работа в богатите държави на ЕС. Една по-малка, но не и незначителна част, са необразовани, неквалифицирани хора, които се възползват от облагите, които правителствата на заможните европейски държави предлагат.

Говорител на британското министерство на вътрешните работи заявява: „Когато получим информация, че чужденци представляват реална заплаха за обществото, сме способни да предприемем действия, с които да попречим на влизането им във Великобритания.“ Задължение на властите в съответната държава е да алармират, когато неин гражданин е с криминално досие, предупреждава той.

bulgaria-and-romania-in-the-eu_51eff0f50ebc6_w1500

 
 
Коментарите са изключени за Как изглеждат България и Румъния в ЕС преди 2014-та