Как да избягаш от Северна Корея

| от |

Средностатистическия севернокореец знае, че ситуацията в Северна Корея не е добра. В сравнение с времето на японския колониализъм и Корейската война, нещата сега са по-лоши. Един пример, който ми идва на ум е, че по+ времето на японския колониализъм севернокорейците ядяха кората на боровете, сега и това го няма за ядене.

Изявленията от Канг Чол-Хван, който е прекарал 10 години като политически затворник в един от лагерите в Северна Корея. Той бяга от страната през 1992-ра и от тогава работи като хуманитарен работник за правата на човека. Той обяснява, че „поне във времето на японския колониален период, хората са могли да пътуват свободно и да търгуват. Сега това е почти невъзможно. Методите за мъчения стават още по-брутални от времето на колонизацията и хората продължават да сравняват сегашната ситуация с онова време.

Според него Северна Корея би могла да се интегрира в обединена Корея много по-лесно, отколкото мнозина си мислят и че една от най-големите заблуди е, че хората от Северна Корея са прости и наивни.

4xAuM2k

По отношение на неговото бягство Чол-Хван обяснява: „Когато преминах една река, стигнах до едно село и когато хората там ми предложиха вечеря бях шокирана колко храна имат … Когато бях в Далиан, човекът, който се грижеше за мен беше контрабандист на змии. В Южна Корея змиите са деликатес. Имаше твърде много змии и аз трябваше да се грижа за тях. В замяна получават храна и подслон. Чудех се как може змиите да са деликатес, когато бях в политическите лагери ядяхме змии, защото нямахме какво друго да ядем. Това ми беше трудно за разбиране. “

Едно от големите обърквания е четката за зъби: „Когато купувах четка за зъби, имаше десет различни четки. Коя от тях трябваше да избера?“

Още от Канг Чол-Хван

 
 
Коментарите са изключени за Как да избягаш от Северна Корея