Как да стана честен милионер ?

| от |

Няма да питаме дали искате да сте богати, кой не иска? Вижте какво е характерно за всички милионери.

2

Изследователите Томас Стенли и Уилям Данко проучили стотици милионери, за да научат какво е необходимо, за да се „правят“ пари.

Стенли и Данко публикували изследването си в книгата „The Millionaire Next Door“, в която можете да научите всички подробности за това кой е най-лесният и сигурен начин да достигнете до съкровището и какви са характеристиките на всички милионери.

Живеят под възможностите си

1

Първата обща характеристика на богаташите е пестеливостта. Те живеят под възможностите си, харчат по-малко отколкото печелят. Половината от милионерите изобщо не живеят в луксозни къщи, а в нормални жилища характерни за средната класа. Останалите, които живеят в наистина големи и луксозни домове са се преместили там след като са спечелили наистина сериозни пари. Общото е, че всички богаташи казват, че биха предпочели да спестят парите вместо да ги похарчат за лукс.

Не харчат парите си

2

Може би това е необичайно, но рядко може да видите някой богаташ да носи костюм от 5 000 долара, да има луксозна яхта или скъпи автомобили. Всъщност, повечето купуват на разпродажба и си искат дребните, въпреки че имат милиони на сметките си.

Работят за себе си

Ще имате най-голям шанс да забогатеете, ако работите за себе си, по-точно да имате собствена фирма. Също така е важно да обичате работата си и да бъдете посветени на нея.

Планират внимателно

Повечето милионери внимателно планират своите разходи и инвестиции. Често търсят съвет от приятели, колеги, служители и експерти в определени области.

Не са най-добри

Стенли и Данко казват, че успешните предприемачи, по правило не са най-добрите в училище и в университета. Някои дори са прекъснали образованието си, за да започнат бизнес.

Сами са се „създали“

Повечето милионери не са наследили семейни пари, а са забогатели, като са работили усърдно. Също така, те смятат, че не е правилно да завещаят богатството си на децата, а е достатъчно да им се даде възможност да получат добро образование, за да могат сами да се преборят за своите успехи.

 
 
Коментарите са изключени за Как да стана честен милионер ?