Как богатите си харчат парите

| от |

През последните 30 години разходите на богатите за образование са се увеличил с почти 2 пъти. През същия период бедните имат същата грижа, но увеличението на разходите е за наем.

18

Проблемът с данните на американското Бюро за статистика е, че в страната свръхбогатите стават все по-силни и по-богати, така че когато се погледне статистиката, средният американец не включва много американци.

Например, най-бедната една пета от американците харчат средно по 22 000 долара годишно, докато богатата харчи по $ 100 000 ( а при най-богатите 1% числото е няколко стотици хиляди долара годишно). Следователно, за да се извади средната стойност Бюрото разделя американците на няколко групи.

1

От данните, бюрото получава през последните 30 години, най-голямата разлика между тези с най-ниските и тези с най-високи доходи, а те показват, че богатите харчат за джобни толкова, колкото бедните харчат за жилище. Само около 40% от всички бедни (20% от цялото население) притежават дом, докато при богатите американци (20%) процентът е над 90%. И още данни, най-богатите годишно харчат 21 000 долара за жилища, което е колкото бедните харчат за цяла година. Разликата в парите, изразходвани за транспорт годишно е 13 000 долара.

Screen Shot 2014-04-02 at 3.10.38 PM

Освен за транспорт и жилища, бедните харчат два пъти повече за храна, за дома и сметки, докато богатите харчат повече за забавление и образование. През същия период при богатите сериозно са намалели разходите за четене, пушене и дрехи.

19

20

 
 
Коментарите са изключени за Как богатите си харчат парите