Кънев: Радвам се, че ГЕРБ преосмисли прекратяването на преговорите

| от |

Може би действително е разумно да преговарят лидерите на Реформаторския блок с председателя и ръководството на ГЕРБ.

Това пише говорителят в оставка на РБ Радан Кънев в личния си профил във Фейсбук след като преговорния екип на ГЕРБ – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова, излезе с позиция, в която предложи при евентуални следващи преговори между двете формации Кънев също да присъства на тях, „а не да се опитва да пресъздава разговори, на които не е присъствал, обикаляйки националните медии“.

„Радвам се, че ГЕРБ са преосмислили прекратяването на преговорите. Това е разумната и отговорна позиция. След получаване на покана от страна на ГЕРБ, Председателството на РБ ще определи екип за преговори, на основата на взаимност и равнопоставеност. Може би действително е разумно да преговарят лидерите на РБ с председателя и ръководството на ГЕРБ. Съставянето на реформаторски кабинет е необходимо не за нас или ГЕРБ, а за възстановяване на законността и стопанското развитие на страната ни“, заявява Радан Кънев.

Чрез позицията на преговорния екип по-рано от ГЕРБ заявиха: „Радан Кънев да ревизира поведението си, тъй като председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, въпреки решението на преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, настоява екипът да направи всичко възможно да убеди обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект. Това е необходимо, за да може следващата седмица на нова среща да се изчистят всички теми и въпроси, тъй като обществото очаква отговор от всички нас дали може да бъде формирано стабилно българско правителство.

„Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите обаче не помага на преговорите. Освен това, от изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик“. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Кънев: Радвам се, че ГЕРБ преосмисли прекратяването на преговорите