Къде е Ким Чен-ун

| от |

Лидерът на Северна Корея изчезна мистериозно

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун не се появявал на публични места от септември. Много хора се чудят какво се случва с него и кой всъщност управлява азиатската страна в момента.

Ким Чен-ун си проправя път през тълпа от журналисти. Подобна картина доскоро беше нещо напълно обичайно. Малко по-късно той поздрави войници, събрали се да покажат своето уважение към държавния лидер.

Ким Чен-ун обича медийното внимание. Това прави неговото отсъствие в продължение на повече от месец много осезаемо. На видео кадри се вижда, че той куца, което навежда на мисълта, че има някакъв здравословен проблем.

Висши военни и представители на управляващата партия посетиха Сеул през уикенда. Това даде основание да се заговори за преврат в Северна Корея. Делегацията обаче отхвърли тези спекулации и заяви, че Ким Чен-ун всъщност е в отлично здраве.

Каквато и да е истината за състоянието на Ким Чен-ун, Северна Корея продължава да води противоречива политика. Първо Пхенян нарече южнокорейския президент „мизерен поддръжник на САЩ“ и „предател“.

Два дни по-късно, севернокорейска делегация пристигна в Сеул, за да преговаря за подобряването на връзките между двете Кореи.

След още два дни се стигна до престрелка между кораби на двете държави в Жълто море. 24 часа по-късно зам.-посланикът на Северна Корея в ООН свика пресконференция в Ню Йорк.

Следващият тест ще бъде годишнината от основаването на Работническата партия, като Ким Чен-ун трябва да бъде в центъра на тържествата. / News7

 
 
Коментарите са изключени за Къде е Ким Чен-ун

Повече информация Виж всички