JAT airways се готви за полет към историята

| от |

JAT Airways, национален превозвач и най-голямaта авиокомпания на Сърбия, а по-рано и на Югославия, основана през 1927 г., официално ще полети към историята след по-малко от две седмици.

JAT-Airways

Новият национален превозвач Air Serbia ще бъде представен на 25 октомври в Белград.
В четвъртък, Etihad, една от най-бързо развиващите се компании в света, обяви, че е получила необходимите документи от съответния сръбски регулаторен орган, за да финализира покупката на 49% от бившата JAT Airways . Сръбското правителство остава с 51 процента в новото дружество Air Serbia, както бе предвидено в договора, подписан през август .

Er-Sribija

Първият полет Белград – Абу Даби е насрочен за 26 октомври . Дотогава, 1 Airbus 319 от флотата на Etihad с логото на Air Сърбия, трябва да пристигне на Летище „Никола Тесла“ в Белград.

Вестник „Политика“ съобщи, че Air Serbia ще получи осем нови Aibus 319 в следващите няколко месеца.

airserbia

В момента, компанията притежава 14 самолетa, наследство от JAT airways – 10 Boeing 737 и 4 ATR 72.

Новата структура на дружеството, както и броя на необходимата работна сила все още не са ясни. „Политика“ съобщава, че в момента Air Serbia има 1200 служители, a около 360 реши да напуснат компанията доброволно. Източници от Air Serbia споделиха, че служителите в администрацията ще бъдат подложени на тестване, преди да се преструктурира фирмата.
Air Serbia съобщи, че първият полет Белград – Абу Даби ще бъде извършен от екипаж,преминал обучение в академията на Etihad в ОАЕ, продължило пет седмици.

Изпълнителният директор на Air Serbia Дане Кондич каза :

„Горди сме, че първата група от нашите служители завършиха обучението . Курсът е проведен в елитната академия на нашите партньори ( Etihad ) и е изцяло фокусиран върху сигурността и доброто обслужване на борда. Нашите екипажи ще работят с ентусиазъм и скоро ще докажат своя професионализъм, допринасяйки за добрия имидж на Air Serbia“

Той добави, че служителите ще имат възможността да усъвършенстват уменията си непрекъснато.
Сърбия ще инвестира 100 млн. евро в новата компания, толкова ще бъде и инвестицията на Etihad.

 
 
Коментарите са изключени за JAT airways се готви за полет към историята