Изненадващо голям брой хора пазаруват онлайн посреднощ

| от |

Ако за вас не е необичайно да прекарвате нощта, ровейки в интернет за перфектната чанта или чифт хубави ботуши, то според проучване на Google не сте единствени, пише Washington Post.

Най-голямата търсачка публикува данни, според които една трета от всички търсения, свързани с пазаруване се правят между 22 часа вечерта и 4 сутринта. Изследването е още едно доказателство, че търговците трябва денонощно да се борят, за да спечелят клиентите си.

Google е анализирал и данни за дните на интензивно онлайн пазаруване миналата година, както и кога са били пиковите моменти на търсене по определени ключови думи. Оказва се, че търсенето на „идеи за подаръци за родители“ отбелязва пика си непосредствено преди Коледа. Технологичният гигант представя данните от търсачката си наред с резултатите от изследване, проведено съвместно с Ipsos MediaCT за плановете на потребителите за предстоящите празници. 26 процента са заявили, че ще започнат да пазаруват преди Хелоуин (31 октомври). Повече от половината пък ще стартират коледното пазаруване преди Деня на благодарността (27 ноември). Голяма част от анкетираните – 75 процента, посочват, че ще използват смартфоните си по време на традиционното пазаруване в магазини във физическия свят. Това означава, че търговците, които са предвидили комбинация от виртуално и реално пазаруване, са предвидили правилно желанията на клиентите.

с Агенция „Фокус“

 
 
Коментарите са изключени за Изненадващо голям брой хора пазаруват онлайн посреднощ