Изхвърленият от екипа – мотивиран

| от |

Автор: Невена Котарова, www.oib.bg

Хора са седнали в кръг, а един, за когото няма място, споделя мотивацията си да участва в третото издание на „Идеите – това сме ние”. Тези, за които причината съвпада, стават и разменят местата си, но отново остава някой без стол. Тази игра беше началото на работилницата по реализиране на проекти и рецепти за мотивация. Младите участници показаха, че имат хъс и голямо желание за работа.

С още много игри и позитивно настроение премина работилницата. Водещи на дискусията бяха Христина Банчева и Жанета Петрова от неправителствената организация „Екоцентрик”.

Участниците трябваше да решат казуси по двойки и да обсъдят решенията им заедно. Съвместната работа изведе някои съществени рецепти за успех. Знаете ли как се яде слон? Ами… хапка по хапка. Това беше първият извод от решението на казусите. Не трябва да се спираме пред предизвикателство заради страха от провал. Грешки правят всички, но от тях се научава много, така се изграждаме. И така… набелязваме си голяма цел и я „изяждаме”. Хапка по хапка. След като сме започнали, не изоставяме проектите си незавършени. За личностното ни развитие е важно е да се приобщаваме към среди със сходни интереси на нашите и непрекъснато да търсим информация за темите, които ни вълнуват.

Е, ако не ви липсва мотивация, започвайте слона. Хапка по хапка, с рецептите ни за успех.

Репортаж от работилница по реализиране на проекти: мотивация

 
 
Коментарите са изключени за Изхвърленият от екипа – мотивиран