Избраха най-добър работодател в България

| от |

SAP Labs България спечели първо място в категорията на средни и големи компании в проведеното ежегодно проучване за „Най-добри работодатели в България“ за 2014 г, съобщи money.bg.

Развойният център на софтуерния гигант SAP печели престижно отличие в класацията за четвърти път, като самото изследване се провежда в България от осем години. Негов организатор е най-голямата консултантска компания в областта на човешките ресурси, „Aon Hewitt“.

Класацията се сформира на база оценките, дадени от служителите на отделните компании. През 2014 г. в проучването са се включили общо 56 компании от 12 индустрии, а близо 14 600 служители и 384 топ мениджъри са попълнили анкетата на Aоn. В категорията за средни и големи компании, в която SAP Labs България получи първа награда, участват организациите с над 250 служители.

Статистиките от проучването показват, че през 2014 г. средната ангажираност на служителите на най-добрите работодатели е 83%, като тя се увеличава с един процентен пункт спрямо миналата година, т.е. задържа се относително стабилна. От проучването става ясно, че Най-добрите работодатели са по-добри от останалите благодарение на репутацията на компанията, отношението на топ мениджмънта и цененето на хората си. Освен това ги отличават и признанието и допълнителните придобивки, които осигуряват.

„Поддръжник съм на максимата, че ако искаш да стигнеш бързо, следва да тръгнеш сам. Но ако искаш да стигнеш далеч, е необходимо да вървите заедно. В нашия развоен център изцяло залагаме на екипната работа, като лидерският екип заедно с всички колеги работим неуморно за успеха на компанията и на нашите клиенти“, каза на церемонията по награждаването изпълнителният директор на компанията Радослав Николов.

„В SAP Labs България именно служителите са основната движеща сила за нашия растеж и развитие. Най-добрите служители създават и най-добрите работодатели“, допълни той.

 
 
Коментарите са изключени за Избраха най-добър работодател в България