Ивайло Петев ще е селекционер на България

| от |

Ивайло Петев е новият селекционер на националния отбор по футбол, съобщи „Дневник“, като цитира собствени източници. Следващата седмица ще се проведе заседание на изпълнителния комитет на БФС, на което изборът ще бъде утвърден.

Бившият наставник на „Лудогорец“ и президентът на БФС Борислав Михайлов вече са уточнили детайлите по договора. Вероятно контрактът ще е до края на квалификационния цикъл за Евро 2016 с опция да бъде удължен при положителни резултати.

Наскоро треньорът призна за разговор с Михайлов, като го определи за опознавателен. Той изтъкна, че не би се огънал под евентуалния натиск на хора от изпълкома на БФС. „Няма как да стане това при мен“, каза той.

Новият селекционер заема мястото на уволнения Любослав Пенев, който си тръгна със скандал и остри обвинения към част от ръководството на футболния съюз. Петев е предпочетен пред Стойчо Стоев, с когото бяха фаворитите за поста.

Кариерата на специалиста се разви в началото на проекта „Лудогорец“. След това той беше сменен именно от Стоев.

Собственикът на „Лудогорец“ и член на изпълнителния комитет Кирил Домусчиев заяви, че предпочита чужденец за селекционер. Освен това бил против Петев и Стоев, за да не бъде правена връзка с него.

Националният отбор има четири точки след четири мача в групата си от квалификациите за Евро 2016 и остава с малки шансове да се класира на първенството.

 
 
Коментарите са изключени за Ивайло Петев ще е селекционер на България