Ивайло Петев е новият треньор на България

| от |

Ивайло Петев е новият селекционер на българския национален отбор. Новината съобщи членът на Изпълкома на БФС Николай Гигов след края на заседанието на Изпълнителния комитет, предаде Нова телевизия.

Преди няколко дни новината бе официално потвърдена и от президента на Славия Венцислав Стефанов в специално интервю за „Диема“ след победата на „белите“ срещу Левски с 3:1.

„Да, той ще бъде новият треньор. Смятам, че ще работи съвестно. Ходи и гледа лично мачове. Вярвам, че ще събере футболисти, които наистина ще защитават с чест фланелката на България. Нямаме шансове за Евро 2016, чудеса стават само в приказките“, каза Стефанов.

Петев стартира треньорската си кариера през 2009 г. в тима на Любимец като играещ наставник. След това той води Лудогорец в периода 2010–2013 където печели две шампионски титли с разградчани и по една Купа на България и Суперкупа на страната. През 2013 г. Петев трябваше да оглави Левски, но крайни фенове осуетиха назначението му и го прогониха от „Герена“. После треньорът застана начело на кипърския АЕЛ Лимасол. Петев заменя Любослав Пенев, който бе уволнен на 20 ноември.

 
 
Коментарите са изключени за Ивайло Петев е новият треньор на България